1500 годин безплатних психологічних консультацій. Результати роботи платформи «Розкажи мені» під час війни

П’ять днів тому Інститут когнітивного моделювання, Міністерство охорони здоров’я та Офіс Президента України об’єдналися, аби допомогти українцям під час війни отримати оперативну психологічну допомогу. У цей період було надіслано та оброблено рекордну кількість заявок

Близько 200 нових волонтерів-психологів та 1500 опрацьованих заявок — ось перші результати роботи платформи безплатної психологічної допомоги «Розкажи мені». П’ять днів тому Інститут когнітивного моделювання зробив її доступною цілодобово. Під час війни критично важливо вчасно протидіяти тривожності, аби зберегти життя та здоров’я.

За цей час близько 200 кваліфікованих психологів виявили бажання долучитися до проєкту – тепер спеціалістів, що надають психологічну допомогу, вже більше ніж 500. Разом за 5 днів вони вже опрацювали 1500 заявок. Окрім того, що платформа тепер працює цілодобово, за допомогою на сайт відтепер можуть звернутися ще й неповнолітні українці – модератори зняли вікове обмеження на час війни.

Якщо ви відчуваєте тривогу, у вас трапляються панічні атаки, маєте ознаки депресії — відвідайте платформу «Розкажи мені», залиште заявку та очікуйте, коли наш спеціаліст якнайшвидше зв’яжеться з вами.

Нагадаємо, щоб отримати допомогу, потрібно лише коротко описати свій запит і залишити заявку на сайті tellme.com.ua.

Далі за вашим запитом модератори платформи підберуть спеціаліста і він якнайшвидше зв’яжеться з вами. Консультації проводяться безкоштовно у режимі онлайн.

Також продовжує працювати Бот першої психологічної допомоги, який команда Інституту когнітивного моделювання розробила у співпраці з кафедрою медичної психології, психосоматичної медицини та психотерапії Національного університету ім. Богомольця й фахівцями проєкту «Друг». За тиждень на нього підписалися більше 30 тисяч українців.

Це дієвий інструмент, створений на основі сучасних протоколів і наукових досліджень. Є зручним помічником, який завжди під рукою. Допоможе у перші години після травматичної події. Також тут зібрані рекомендації як не нашкодити своєму психологічному здоров’ю.

Довідка

«Розкажи мені» — безплатна інтернет-платформа психологічних консультацій. Була заснована на початку пандемії для надання допомоги українцям, що відчували тривожність чи схильність до депресії внаслідок пережитого ковіду чи подій, пов’язаних із його розповсюдженням.

Згодом спеціалісти платформи почали надавати допомогу білорусам, що постраждали від режиму у 2021-му, трохи пізніше з’явився сервіс психологічної допомоги «Мені здається» для постраждалих від домашнього насильства.

За майже 2 роки роботи спеціалісти платформи надали понад 30 тисяч годин безплатних консультацій. На платформі працюють близько 500 волонтерів — психологів і психотерапевтів. Наразі вони готові працювати з українцями цілодобово.